Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

ΕΞΩΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΣΟΥΧΤΡΕΣ ΣΤΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ

                         
ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
                              ΕΞΩΔΙΚΗ  ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΕΠΙΦ/ΞΗ  - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ    

Του Παναγιώτη Σταμάτη του Δημητρίου,  Πλωτάρχη ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού,   κατοίκου Αθηνών,  οδός Κομνηνών,  αρ. 48.                (panos_stamatis@yahoo.gr)

                                                                   Π Ρ Ο Σ

1.  Τον Δήμαρχο Κορίνθου, κ. Αλέξανδρο Πνευματικό, Δημαρχείο Κορίνθου, οδός Κολιάτσου 32, Κόρινθος.
2.  Τον Δήμαρχο Λουτρακίου, κ. Γεώργιο  Γκιώνη, Δημαρχείο Λουτρακίου, Ιάσονος και Εθνικής Αντιστάσεως, Λουτράκι Κορινθίας.

Τους θερινούς μήνες καθώς και τα περισσότερα Σάββατο-Κύριακα, τα περνάω δίπλα στη θάλασσα, στο πατρικό μου σπίτι, μεταξύ Κορίνθου και Λουτρακίου. Το τελευταίο καλοκαίρι βρεθήκαμε όλοι μπροστά σε ένα τεράστιο τεράστιο θέαμα, ο Κορινθιακός και οι ακτές των όμορων δήμων να είναι πλημυρισμένες από  μέδουσες (τσούχτρες).

Την περασμένη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018, οι ακτές των δήμων σας, είχαν κατακλυστεί από τσούχτρες, οι οποίες παρά τις πολλές συσκέψεις των αρμοδίων και τα ευχολόγια, δεν λένε να εξαφανισθούν, όπως μπορείτε να δείτε και στην επόμενη ανάρτηση του Korinthiannews.

Αν παρατηρείται αυτό το χάλι με τις τσούχτρες τώρα τι θα γίνει το καλοκαίρι; Ποιοι θα την πληρώσουν πάλι; Οι λουόμενοι, οι επιχειρηματίες της εστίασης, οι ξενοδόχοι και οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων οικιών.

Η αύξηση του πληθυσμού των μεδουσών οφείλεται κυρίως στα φαινόμενα της υπεραλλίευσης και της μόλυνσης, με συνέπεια την διατάραξη της “πελαγικής τροφικής αλυσίδας” που ευνοεί την ανάπτυξη υπερπληθυσμού του είδους.

Λόγω της υπεραλλίευσης δεν είναι δυνατόν να καταναλωθούν με τον φυσικό τρόπο, και  θα ήταν φρόνιμο να ασχοληθείτε με την αλίευση τους, όσο είναι κοντά στις ακτές, είτε από ξηράς, είτε από θαλασσής, ώστε να μειωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο.   

Kατά την αν­θρωποκεντρική αντίληψη το περιβάλλον προστατεύεται ως χώρος φυσική προ­ϋπόθεση συντηρήσεως των ατομικών εννόμων αγαθών της ζωής και της υγεί­ας του ανθρώπου.

Κατά την αντίληψη αυτή δεν επιδιώκεται η προστασία του περιβάλλοντος καθ’ εαυτό, ως αυταξίας, αλλά η εξασφάλιση των όρων της ζωής, της υγείας και της ευχάριστης διαμονής του ανθρώπου.

Επειδή, σύμφωνα με το άρθρο 58 του Ν.3852/2010 & παρ. 44 του Ν.3979/2011, οι αρμοδιότητες του δημάρχου είναι οι παρακάτω: Αρμοδιότητες του δημάρχου «1. Ο δήμαρχος προασπίζει τα τοπικά συμφέροντα, κατευθύνει τις δράσεις του δήμου για την υλοποίηση του σχεδίου ανάπτυξης, διασφαλίζει την ενότητα της τοπικής κοινωνίας και ασκεί τα καθήκοντά του με γνώμονα τις αρχές της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας.», καθώς και «Όταν δημιουργείται άμεσος και προφανής κίνδυνος ή απειλείται άμεση ζημία των δημοτικών συμφερόντων από την αναβολή λήψης απόφασης, ο Δήμαρχος μπορεί να αποφασίσει για θέματα που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Οικονομικής ή της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Στην περίπτωση αυτή οφείλει να υποβάλει προς έγκριση τη σχετική απόφασή του κατά την επόμενη συνεδρίαση της αντίστοιχης επιτροπής.»

Επειδή, σύμφωνα με το  άρθρο 61 του ν. 3852/2010 Υποχρεώσεις δημάρχου, αντιδημάρχου και μελών επιτροπών «1. Ο δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος και τα μέλη της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής κατά την άσκηση των καθηκόντων τους θα πρέπει:α) να εκπληρώνουν ευσυνείδητα τις υποχρεώσεις τους και να ασκούν τα καθήκοντά τους με γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, β) να σέβονται και να διασφαλίζουν τα δικαιώματα των πολιτών και να μεριμνούν για την καθολική εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους προς το δήμο χωρίς διακρίσεις σε βάρος οποιουδήποτε προσώπου ή του κοινού συμφέροντος,…….»

Επειδή, φρονώ ότι κατανοείτε το τι σημαίνουν σε νομικό επίπεδο τα ανωτέρω.

Επειδή, επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου


                                                    ΓΙΑ ΤΟΥΣ  ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ  για την μέχρι και σήμερα απαράδεκτη κατάσταση καθώς και από την εν γένει απραξία των  υπευθύνων αρμοδίων.

ΣΑΣ ΚΑΛΩ , όπως, άμεσα επιληφτείτε της απαράδεκτης αυτής καταστάσεως που πλήττει εξίσου όλους μας και την άμεση ανάληψη ενεργειών για την αλλίευση των μεδουσών. 

ΑΛΛΩΣ, ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ ότι θα προβώ σε κάθε απαραίτητη κατά  Νόμον ενέργεια προς προστασία των εννόμων δικαιωμάτων και συμφερόντων μου που θίγονται από τα ανωτέρω, προς αποκατάσταση της υλικής και ηθικής βλάβης που έχω υποστεί, ενώπιον παντός αρμοδίου Δικαστηρίου ή αρχής.

                                                                                                               Αθήνα,  10 Φεβρουαρίου 2018

                                                          Ο Εξωδίκως Δηλών
                                                          και διαμαρτυρόμενος
                                                    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ 
                                                               



Δεν υπάρχουν σχόλια: