Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

¨ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ¨

¨ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ¨
*Του Παναγιώτη Δ. Σταμάτη
Ακούμε συχνά τελευταία να κατηγορούν τους πολιτικούς, ως πολιτικούς απατεώνες, για τα ψέματα και τις υποσχέσεις που δεν υλοποίησαν, με συνέπεια να έχει περιέλθει ο λαός μας σε μια διαρκή φτώχεια λόγω της ανελέητης υπερφορολόγησης.
Ο λόγος που βάζουν το ¨πολιτικοί¨ μπροστά από το απατεώνες είναι για τον φόβο των αγωγών που θα μπορούσαν να καταθέσουν οι διάφοροι πολιτικοί.
Η αλήθεια όμως είναι ότι είναι κλασικοί απατεώνες, γιατί με πλήρη γνώση εξαπάτησαν τον λαό του έκλεψαν την ψήφο με ψεύτικες υποσχέσεις, για προσωπικό όφελός και συνακόλουθα με δυσμενείς συνέπειες για τον λαό.
Το ποινικό μας δίκαιο καθορίζει ποιος είναι απατεώνας: 386 ΠΚ,  «Όποιος με σκοπό να αποκομίσει ο ίδιος ή άλλος παράνομο περιουσιακό όφελος βλάπτει ξένη περιουσία πείθοντας κάποιον σε πράξη, παράλειψη ή ανοχή με την εν γνώσει παράσταση ψευδών γεγονότων σαν αληθινών ή την αθέμιτη απόκρυψη ή παρασιώπηση αληθινών γεγονότων.»
Επίσης στο αστικό δίκαιο, όπως προκύπτει από τις διατάξεις των άρθρων 147 και 149 ΑΚ, απάτη  αποτελεί κάθε συμπεριφορά από πρόθεση, που τείνει να παραγάγει, ενισχύσει, ή, διατηρήσει, πεπλανημένη αντίληψη, ή εντύπωση, είτε η συμπεριφορά αυτή συνίσταται σε παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών, είτε σε απόκρυψη, ή αποσιώπηση, ή ατελή ανακοίνωση των αληθινών γεγονότων, των οποίων η αποκάλυψη στο συμβαλλόμενο, που τα αγνοούσε, ήταν επιβεβλημένη από την καλή πίστη, ή, από την υπάρχουσα ιδιαίτερη σχέση μεταξύ του δηλούντος και εκείνου προς τον οποίο απευθύνεται η δήλωση, η συμπεριφορά δε αυτή αποσκοπεί στην πρόκληση δήλωσης βούλησης του απατηθέντος, η οποία και προκλήθηκε πράγματι από την . 
Απάτη  δηλαδή είναι μία εσκεμμένη εξαπάτηση που γίνεται για προσωπικό όφελος ή με σκοπό να βλάψει κάποιο άλλο άτομο.
 Η απάτη είναι έγκλημα και αποτελεί παραβίαση του αστικού και του ποινικού δικαίου.
Καιρός είναι λοιπόν να πάψουμε να χαϊδεύουμε τα αυτιά των πολιτικών που κατέλαβαν την εξουσία με ψεύτικες υποσχέσεις και να τους φωνάζουμε όπως τους αρμόζει.
Βεβαίως το πραγματικό δίλημμα είναι αν ο λαός θα επιτρέψει σε διάφορους «σωτήρες» να συνεχίσουν να είναι οι μεσάζοντες της υποδούλωσης  και της  εξαθλίωσης του ή αν θα εξεγερθεί για να πάρει την εξουσία στα χέρια του.
Η χώρα έχει πιάσει πάτο, πάτο ηθικό, καθώς όσα ξέραμε τα προηγούμενα χρόνια και τα σχολιάζαμε αρνητικά, ωχριούν μπροστά σε όσα κάνει αυτή η κυβέρνηση, τα οποία δεν έχουν προηγούμενο.
      ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ !!!

* Συγγραφέας, Πλωτάρχης Π.Ν. ε.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: